'Ruim 3500 positieve authentieke reviewsScore 9.6/10'

1-3 van 28

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Jaloezieen met zijgeleiding

1. Er is voldoende ruimte boven het draai-kiepraam. Meet en monteer de jaloezie hoger dan het draai-kiepraam zodat het raam nog open kan als je de jaloezie ophaalt. Hoeveel ruimte je nodig hebt hangt weer af van de hoogte van de jaloezie (hoe hoger, hoe dikker het pakket “S"). Onze productspecialisten weten je hier over alles te vertellen. Bij deze methode kun je nog kiepen én draaien. 

raam opmeten

2. Er is geen of te weinig ruimte boven het draai-kiepraam maar de nis is diep
Monteer de jaloezie helemaal vooraan in de nis, zo ver mogelijk van het raam af. Je raam kan dan nog op de kiepstand staan. Het open draaien kan worden beperkt. Hoe diep de nis moet zijn hangt mede af van de gewenste lamelbreedte. Onze productspecialisten weten je hier over alles te vertellen. Bij deze methode kun je nog kiepen maar beperkt draaien.
advies raam opmeten raamdecoratie
3. Er is geen ruimte boven het draai-kiepraam en de nis is niet diep.
Je kunt een jaloezie ook op een draai-kiepraam monteren met zogenaamde zijgeleiders. Dit zijn spankoorden die de jaloezie strak op een raam monteren. De jaloezie blijft dan mooi “plakken” als je het raam open kiept. Het draaien kan ernstig beperkt worden, immers de jaloezie kan tegen de zijwand aan komen. Bij deze methode kun je ervoor kiezen om de jaloezie op het draai-kiepraam te boren of gebruik te maken van klemsteunen zodat je niet hoeft te boren.   
Onze productspecialisten weten je hier over alles te vertellen. Bij deze methode kun je nog kiepen maar beperkt draaien.
zijgeleiding jaloezie
Tot slot: 
Ga je een jaloezie op een draai-kiepraam monteren, direct naast een vast raam? Houd dan rekening met een ongelijke montagehoogte van de bovenbak en dus is de kans groot dat de horizontale lamellen niet op één lijn zitten. 
Wil je meer info over raamdecoratie en draaikiepramen? Neem contact op met onze productspecialisten.  
Geplaatst in Over raamdecoratie en zonwering door MAATSTUDIO.nl

welke buitenzonwering kopen

21-10-2019 10:39

wanneer zonwering kopen?

Reden #1 als je de tijd neemt, maak je betere keuzes.

Zonwering koop je niet even tussendoor. Het vereist een duidelijk beeld van wat jij wil, welk bedrijf daarbij past en wat je ervoor uit wil geven. Als je meer tijd hebt om je te oriënteren, heb je de grootste kans uit te komen bij het product en het bedrijf dat goed past bij jouw behoefte.

Reden #2 je vindt makkelijker een bedrijf dat bij je past.

Ga bij voorkeur op zoek naar een zonweringsbedrijf binnen een redelijke afstand. Bedenk dat een zonweringsbedrijf in de buurt veel voordelen voor je kan hebben; ze kunnen sneller bij je zijn voor advies, maar ook voor service of onderhoud. In zijn algemeenheid kun je zeggen dat je het beste af bent met een goed merk; buitenzonwering koop je voor 10 jaar of meer en dat moet gewoon goed zijn.


Reden #3 bedrijven hebben meer tijd voor je in het najaar.

De meeste aanbieders zonwering zitten juist in het voorjaar en de zomer erg vol aangezien dan de meeste mensen zonwering nodig hebben en dus aanschaffen. Ben je te laat dan is de zomer soms al weer voorbij als je zonwering komt…
Ga je in het najaar op zoek gaat naar buitenzonwering, dan zijn de levertijden korter en kan een meting en montage makkelijk worden ingepland naar jouw behoefte.


Reden #4 je vindt eerder een goede deal.

In het najaar is het rustiger in de productie. Veel fabrieken bieden hun dealers dan voordeel als ze in deze periode bestellen. Een ideaal moment om voor een scherpe prijs buitenwering te scoren. 


Reden #5 je plant alles rustig in.
Heb je eenmaal een keus gemaakt voor buitenzonwering op maat? Jij bepaalt nu zelf wanneer de montage kan plaatsvinden, want er is tijd genoeg. Eén ding is zeker: als de eerste zon doorbreekt, geniet jij als eerste van je zonwering!

Geplaatst in Over raamdecoratie en zonwering door MAATSTUDIO.nl

Betrouwbare webshop zonwering en raamdecoratie

STAP # 1: ORIENTATIE

Bepaal eerst of je raamdecoratie via een winkel wil kopen of via een online aanbieder.

Winkels hebben vaak een uitgebreid aanbod, een inmeetservice en montage-service. Hoewel deze services vaak onderdeel zijn van de prijzen, moet je er rekening mee houden dat je in vrijwel alle gevallen duurder uit bent dan bij een online shop voor raambekleding.

Ken je iemand met een goede ervaring bij een online winkel voor raambekleding? Neem deze dan op in je voorkeurslijst. Heb je nog geen referentie en ga je via Google zoeken, beperk je dan tot 3-4 aansprekende websites en selecteer er 1 of maximaal 2 om mee verder te gaan.

Waar dien je op te letten:
- hebben ze meerdere producten of maar 1 product? Een online aanbieder van slechts 1 product kan als nadeel hebben dat als bijvoorbeeld houten jaloezieën niet kunnen, je geen alternatief meer tot je beschikking hebt.
- is er een meetservice en montageservice beschikbaar? Meestal kun je zelf prima inmeten, maar hoe fijn is het als de online winkel alle risico’s overnemen? En een meetservice en montageservice geeft je ook meer het idee dat je met een specialist te maken hebt.
- kijk of de website er goed uit ziet. Kun je alle producten en kenmerken eenvoudig vinden? Is er goede uitleg over de producten? Zou je ook zelf kunnen meten op basis van alle informatie?
- kijk of er levertijden worden weergegeven. Productietijden langer dan 3 weken zijn niet wenselijk en ook niet nodig. Als het langer duurt komt het product waarschijnlijk van buiten Europa. 
- prijsniveau: reken een keer een product uit. Bedenk dat de aller-allerlaagste prijs niet dezelfde kwaliteit hoeft te zijn als de aller- allerduurste die je kunt vinden. Zoals met meerdere producten zijn er diverse kwaliteiten op de markt. Hier geldt vaak: je krijgt wat je betaalt.

TIP: vaak is het aanbod van online shops van raamdecoratie veel groter dan ze laten zien. Vraag gewoon naar de mogelijkheden!

STAP # 2: CONTACT

In deze fase ga je contact leggen. Neem contact op per telefoon, mail of via social media. Wordt er tijdig gereageerd op je berichten? Krijg je een kundig persoon aan de lijn? Worden er vragen gesteld over de raampartijen? Of word je teruggebeld door een specialist? Je krijgt hier een gevoel welke aanbieder het best bij je past. 


TIP: een gratis meetservice is meestal een populaire service. Houd er rekening mee dat goede bedrijven het druk kunnen hebben en niet meteen kunnen meten of op een tijdsstip dat het jou uitkomt. Houd met extra tijd rekening in je planning als je meer service wil. 

STAP # 3: DEFINITIEVE KEUZE
Het komt nu aan op de details. Controleer of de online shop in raambekleding is aangesloten bij en keurmerk. Kijk of er ervaringen kunnen worden gedeeld na aankoop. Een goede online shops zal altijd beiden hebben.

Als het goed is heb je je goed georienteerd en kun je nu specialist in raamdecoratie kiezen waar je mee verder wil. Bepaal of je zelf inmeet (evt met ondersteuning) of dat je laat meten. Neem je ervaring over deze service mee in je definitieve beslissing.

TIP: benader websites, waar een bezoeker zonder aankopen zijn mening mag geven over producten, met enig voorbehoud. Alleen websites waarbij je alleen iets kunt beoordelen na aankoop hebben een waterdicht systeem waardoor je als consument kunt vertrouwen op de meningen van andere klanten.


STAP # 4: MATEN EN PRIJZEN
Je hebt zelf de maten bepaald of laten meten en offerte laten opmaken. De afmetingen en prijzen zijn bekend en het is nu tijd om knopen door te hakken. 

TIP: bij de meeste aanbieders die een meetservice hebben krijg je in de offerte de juiste maten, maar soms krijg je ook “bijna’-maten. Ben uiterst voorzichtig met het overstappen naar een andere aanbieder die net iets goedkoper is.

STAP # 5: BESTELLEN MAAR!
Het is nu tijd om met een gerust hart je raambekleding op maat te bestellen en (laten) monteren. Wist je trouwens dat raamdecoratie in de top 3 staat van producten die je huis het meest doen veranderen? 

Geplaatst in Over raamdecoratie en zonwering door MAATSTUDIO.nl

1-3 van 28

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Professioneel laten inmeten?
Maak een afspraak