Totaal 3768 onafhankelijke reviews. Bekijk wat klanten over ons zeggen!reviews maatstudio  9.6/10

reviews maatstudio

Hoe monteer je jaloezieën op een kantel kiepraam?

Hoe monteer je jaloezieën op een kantel kiepraam?

Hoe monteer je jaloezieën op een kantel kiepraam?

1. Er is voldoende ruimte boven het draai-kiepraam.

Meet en monteer de jaloezie hoger dan het draai-kiepraam zodat het raam nog open kan als je de jaloezie ophaalt. Hoeveel ruimte je nodig hebt hangt weer af van de hoogte van de jaloezie (hoe hoger, hoe dikker het pakket “S"). Onze productspecialisten weten je hier over alles te vertellen. Bij deze methode kun je nog kiepen én draaien. 

raam opmeten

2. Er is geen of te weinig ruimte boven het draai-kiepraam maar de nis is diep. 

Monteer de jaloezie helemaal vooraan in de nis, zo ver mogelijk van het raam af. Je raam kan dan nog op de kiepstand staan. Het open draaien kan worden beperkt. Hoe diep de nis moet zijn hangt mede af van de gewenste lamelbreedte. Onze productspecialisten weten je hier over alles te vertellen. Bij deze methode kun je nog kiepen maar beperkt draaien.
 
advies raam opmeten raamdecoratie
 

3. Er is geen ruimte boven het draai-kiepraam en de nis is niet diep.

Je kunt een jaloezie ook op een draai-kiepraam monteren met zogenaamde zijgeleiders. Dit zijn spankoorden die de jaloezie strak op een raam monteren. De jaloezie blijft dan mooi “plakken” als je het raam open kiept. Het draaien kan ernstig beperkt worden, immers de jaloezie kan tegen de zijwand aan komen. Bij deze methode kun je ervoor kiezen om de jaloezie op het draai-kiepraam te boren of gebruik te maken van klemsteunen zodat je niet hoeft te boren.   
Onze productspecialisten weten je hier over alles te vertellen. Bij deze methode kun je nog kiepen maar beperkt draaien.
 
zijgeleiding jaloezie
 
Tot slot: 
Ga je een jaloezie op een draai-kiepraam monteren, direct naast een vast raam? Houd dan rekening met een ongelijke montagehoogte van de bovenbak en dus is de kans groot dat de horizontale lamellen niet op één lijn zitten. 
 
Wil je meer info over raamdecoratie en draaikiepramen? Neem contact op met onze productspecialisten.