Totaal 3768 onafhankelijke reviews. Bekijk wat klanten over ons zeggen!reviews maatstudio  9.6/10

reviews maatstudio

Welke soorten houten jaloezieën zijn er?

Welke soorten houten jaloezieën zijn er?

Wat zijn de verschillen tussen houten jaloezieen?

Het verschil zit in de uitstraling, maar ook de mogelijkheden. Bamboe jaloezieen hebben dunne lamellen met een houtnerf, hierdoor blijft er een klein pakket over wanneer de jaloezieen opgetrokken worden. De basswood jaloezieën hebben een dikkere lamel en zijn glad van struktuur. Deze lamellen zijn in vele kleuren te verkrijgen.

De basswood, lindehout jaloezieen kunnen met een 50mm lamel extra breed, wel tot 360cm! De abachi jaloezieen zijn de minst populaire jaloezieen, hebben geen extra kenmerken, alleen dat er speciale houtnerven op geprint worden.

Daarnaast is er ook een verschil in prijs en kwaliteit. Veel jaloezieen worden in China gemaakt en daarbij zijn de onderdelen niet van een hoge kwaliteit, dit wordt ookwel bouwmarkt kwaliteit genoemd. Onze jaloezieën worden in Europa geproduceerd en voldoen aan alle producteisen, doordat wij gebruik maken van hoogwaardige materialen van Hunter Douglas. Hierdoor is de kwaliteit van onze jaloezieen gelijkwaardig aan de grote merken en daar zijn wij natuurlijk trots op!

Bereken direct de prijs van jouw favoriete jaloezieen!

bamboe jaloezieen naturelzwarte jaloezieen

 

Als het gaat om het kiezen van de perfecte jaloezieën voor jouw ramen, zijn houten jaloezieën een geweldige optie om een warme, natuurlijke uitstraling aan je interieur toe te voegen. Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen tussen  de houten jaloezieën en bamboe jaloezieën:

1. Materiaal houten jaloezieën:

Houten jaloezieën kunnen worden gemaakt van verschillende soorten hout, waaronder bamboe en lindehout (basswood) Elk type hout heeft zijn eigen unieke uitstraling en kenmerken.

2. Breedte van de lamellen:

Houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende lamellenbreedtes, van zeer smal tot zeer breed. De bredere lamellen hebben een moderne, maar ook traditionele uitstraling, terwijl de smallere lamellen meer geschikt zijn voor moderne interieurs.

3. Welke lak en kleur jaloezieën

Houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in zijdeglans lak afwerking en bamboe jaloezieen met lichte houtnerf zijn afgewerkt met een matte lak Elke afwerking geeft de jaloezieën een andere textuur en uitstraling, afhankelijk van de gewenste stijl. Bij Maatstudio worden de zijden van de lamellen netjes meegekleurd! Onze jaloezieen zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Ga voor de matte natuurlijke look met bamboe jaloezieen of kies voor de strakke basswood jaloezieen met gladde zijdeglans lamellen

4. Jaloezieën met ladderband

Je kan ook kiezen voor houten jaloezieën met ladderbanden, die de lamellen onderling verbinden. De ladderbanden kunnen in verschillende kleuren en breedtes worden gekozen, waardoor je nog meer opties hebt om jouw interieur aan te passen.

Overweeg deze factoren bij het kiezen van jouw ideale houten jaloezieën, en je kunt er zeker van zijn dat je de perfecte match en sfeer voor jouw huis vindt.