Onafhankelijke klantbeoordelingen over 3602 reviews. Bekijk wat klanten over ons zeggen!Tevredenheidsscore 9.6/10

reviews maatstudio

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën

De al lopende 25% kortingsactie op houten jaloezieën verhogen wij met de BLACKFRIDAY actie tijdelijk naar een totale korting van 40%* 

KORTINGSCODE: blackfriday

Houten jaloezieën zijn de trend!

MAATSTUDIO.nl is dé jaloezieën specialist, onze jaloezieën in bamboe en basswood  (lindenhout) zijn van hoge kwaliteit en worden met zorg voor u op maat gefabriceerd. De houten jaloezie is door zijn veelzijdigheid een populair product en toepasbaar in alle interieurs. In onze webshop houten jaloezieen kunt u kiezen voor een uitgebreide collectie houten jaloezieën op maat. Wij kunnen u helpen met ramen opmeten, adviseren en uiteraard kunnen onze ervaren monteurs de jaloezieën monteren. Mocht u graag uitgebreide informatie ontvangen over onze jaloezieën, neem dan gerust contact op. Wij helpen u graag!

Inspiratie jaloezieën

jaloezieen erker witte jaloezieen zwarte houten jaloezieen zwarte jaloezieen grijze jaloezieen

Basswood jaloezieën

Breng sfeer in huis met houten jaloezieën gemaakt van Basswood. De jaloezieën uit de huiscollectie voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en kennen uitgebreide keuzemogelijkheden. Kies uit jaloezieen met ladderkoord of met ladderbanden, bepaal zelf de bedieningszijden van de jaloezieen, jaloezieen met of zonder zijgeleiding en bepaal natuurlijk zelf de gewenste kleur. Denk hierbij aan de veelgekozen kleur wit of antraciet jaloezieen. Opkomend is de kleur klei of grijze jaloezieën. Toch zal wit altijd een populaire kleur blijven, vooral nu in de populaire stijl: een scandinavisch interieur. De trend in een industrieel interieur zijn donkere jaloezieen, vaak in de kleur antraciet of zwarte jaloezieen. Houten jaloezieën zijn geschikt voor zowel klassieke als moderne interieurs. Basswood is er in veel kleuren, zowel natuurlijke kleuren als gelakte kleuren. De rustige tekening van de houtnerf in de lamellen maakt Basswood jaloezieen tot één van de meest gekozen houttypes. De basswood jaloezieën worden glad afgelakt met een UV-bestendige satijnglanslak, zo wordt de rijke uitstraling van het Basswood benadrukt en voorkomt u hinderlijke reflectie. De lamellen zijn ongeveer 3mm dik en wanneer u hierbij kiest voor brede jaloezieen met ladderband, geeft dit de uitstraling van shutters, het zogenaamde 'shutter-effect'. De lamelbreedtes van basswood, lindehout jaloezieën zijn basswood lamellen: 25mm, 35mm, 50mm, 63mm. Basswood of ook wel Lindehout is een Europese houtsoort, bijzonder sterk en desondanks zijn de lamellen licht van gewicht. Wij rekenen een lage webshopprijs voor absolute topkwaliteit. Bekijk de collectie basswood jaloezieen in onze webshop!   

Bamboe jaloezieën

Bamboe lamellen zijn er in mooie warme kleuren zoals: beuken, taupe, licht eiken, smoke grey, maple, kastanje en wenge. Het natuurlijke karakter wordt benadrukt door de matte afwerking, waardoor de langgerekte nerf goed tot haar recht komt en een mooi diffuus licht ontstaat. De houten lamellen van onze bamboe jaloezieën zijn verkrijgbaar in bamboe lamelbreedte 35mm, 50mm en 63mm. De lamellen zijn dunner dan van de basswood jaloezieen. Bij bamboe jaloezieën wordt vaak gekozen voor bamboe jaloezieen met ladderkoord in plaats van ladderband. Dit past mooi bij de dunne lamellen. 

Enkele kleuren bamboe jaloezieën

bamboe jaloezieen smoke greybeuken bamboe jaloezieenwenge bamboe jaloezieenbamboe jaloezieen licht eikenzwarte jaloezieen bamboe

Bestel de gratis kleurstalen van bamboe jaloezieën 

Ecologisch verantwoorde jaloezieën

Bamboe is de snelst groeiende houtsoort ter wereld en om die reden een ecologisch verantwoorde keuze, zonder dat u de charme van echt hout hoeft te missen. De lamellen worden met uv-bestendige matte lak afgewerkt, waardoor de kans op verkleuring gering is. Bamboe is stijf, hard en zeer licht van gewicht. De lamellen zijn dan ook iets dunner dan de lamellen van Basswood jaloezieën.

 bamboe jaloezieen kleurstalen

Kenmerken houten jaloezieën

Jaloezieën, horizontale jaloezieën of horizontale lamellen zijn houten horizontale lamellen van elk ca 3mm massief hout, die met koorden of banden aan een stalen bovenbak hangen. Door de lamellen te draaien kunt u de lichtinval en het zicht naar buiten en binnen zelf bepalen. Bovendien kunnen de jaloezieën geheel of gedeeltelijk worden opgehaald. We leveren de houten lamellen standaard aan met bijpassende houten sierlijst en eenvoudig te monteren steunen. Ervaar zelf de sfeervolle en functionele gemakken van een houten jaloezie op maat. 
Door alleen hoogwaardige onderdelen te gebruiken in onze ISO gecertificeerde productie waarborgen we de hoge kwaliteit die zich kan meten met de grote merken. Niet voor niets geven we een garantie van maar liefst 2 jaar.

Bovenbak jaloezieën

De bovenbak en onderlat van de jaloezie worden in dezelfde kleurtoon uitgevoerd als uw kleurkeuze. Dit noemt men kleurgecoördineerd.
Afmetingen bovenbak vóór montage
- 25mm lamelbreedte: bovenbak hxd 25x25mm, onderlat hxb 15x25mm
- 35mm lamelbreedte: bovenbak hxd 42x42mm, onderlat hxb 15x35mm 
- 50mm lamelbreedte: bovenbak hxd 51x57mm, onderlat hxd 15x50mm.
- 63mm lamelbreedte: bovenbak hxd 51x57mm, onderlat hxd 15x63mm.

Let op: de productdiepte wijkt af van bovenstaande waarden NA de montage! Zie technische details op onze bestelpagina's.

Afwerking jaloezieën

Wij leveren uw jaloezie standaard met een rechte sierlijst. De jaloezie zelf heeft een beetje ruimte nodig om klemmen te voorkomen. 
De rechte sierlijst wordt iets breder dan de jaloezie gemaakt om de totaal beschikbare breedte mooi af te dekken. 
Ingeval van een "op de dag" montage is het mogelijk het sierprofiel aan de zijden fraai af te laten werken, dit heet "sierlijst met zijden".
Bij Maatstudio worden de zijden van de lamellen in dezelfde kleur als de jaloezieën gekleurd!

Pakketdikte jaloezieën

De pakketdikte is de dikte van het bovenprofiel inclusief de lamellen en de onderlat in opgetrokken toestand. De waarden worden bij benadering aangegeven na het ingeven van de maat op onze site en dienen als indicatief te worden beschouwd. 

Kleuren jaloezieën

De diverse houtsoorten van jaloezieen zijn er in elk veel kleuren, waardoor er altijd een kleur past bij uw wensen. Enkele kleuropties voor jaloezieen:
Wit, Parelwit, Off White, Beuken, Lichteiken, Donker Noten, Smoke Grey, Taupe, Kersen, Naturel, Grijs, Antraciet, Zwart. 

Opties maatwerk jaloezieën

De jaloezieën zijn uit te rusten met ladderkoorden maar ook met fraaie ladderbanden in 3 breedtes (afhankelijk van het gekozen type): 10, 25 en 38mm. Monteert u de houten jaloezieen op draaikiepramen? Kies dan voor zijgeleiding voor kantelramen. De breedte van de lamellen bepaalt u zelf. Kies bijvoorbeeld voor smalle lamellen van 16mm, 25mm of 35mm of kies juist voor bredere, robuuste lamellen van 50mm. 

Grotere maten jaloezieen

Maatstudio kan zeer grote houten jaloezieën leveren. Deze grotere maten zijn te bestellen, tot wel 3,60 meter breed. Let wel op: hoe groter de jaloezie, des te zwaarder en hoe meer kans op minder goed suiten van de lamellen en eerdere slijtage aan koorden en mechanieken. Grote jaloezieën kunnen ook te zwaar worden waardoor het niet meer te bestellen is.

Onderdelen jaloezieën

Naast de jaloezie leveren we een fraaie houten sierlijst, schaarsteunen en houten koordknoppen. Er worden geen schroeven/pluggen toegeleverd, elke ondergrond is immers anders.

Reinigen jaloezieën

Schoonmaken van jaloezieën beter niet met een vochtige doek. Gebruik een plumeau of swifferdoekje voor stof. Droog vocht en spatten direct na. Let op: De lamellen zijn breukgevoelig, met name bij de sleufgaten.

Jaloezieen monteren

Jaloezieën zelf ophangen is niet zo moeilijk, ook niet met weinig kluservaring. Op onze website hebben wij een montagehandleiding staan, waar eenvoudig wordt uitgelegd hoe te monteren. Mocht u er niet uitkomen kunnen wij u telefonisch helpen of u vraagt een montageservice aan.

Merken jaloezieën

Jaloezieën worden in de volksmond vaak Luxaflex genoemd. Dit is echter geen soortnaam voor jaloezieën, maar slechts een merknaam. Aangezien Luxaflex de eerste fabrikant was die horizontale aluminium jaloezieën op de markt bracht en nog steeds marktleider is in Nederland op het gebied van binnenzonwering en raamdecoratie, is het niet gek dat men spreekt over luxaflexen. Inmiddels zijn er veel andere merken die een gelijkwaardige kwaliteit leveren in jaloezieën en andere raamdecoratie, zoals Verano, Bécé en Sunway, maar er zijn ook veel huismerken.

Kwaliteit! Geen bouwmarktprodukt

Bij MAATSTUDIO.nl bieden wij u onze huiscollectie aan van hoge kwaliteit! Onze jaloezieën zijn van Europees fabrikaat en voldoen aan de strengste eisen, doordat wij gebruik maken van hoogwaardige materialen. Hierdoor is de kwaliteit van onze jaloezieen gelijkwaardig aan de grote merken en daar zijn wij natuurlijk trots op!