Totaal 3768 onafhankelijke reviews. Bekijk wat klanten over ons zeggen!reviews maatstudio  9.6/10

reviews maatstudio

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën met 25% korting direct verrekend in je winkelmand.

Maatstudio.nl is dé jaloezieën specialist 

Bij Maatstudio bestelt u raamdecoratie zorgvuldig op maat gemaakt. Wij werken enkel met Nederlandse en Europese leveranciers.

De Bamboe jaloezieën, met natuurlijke houtnerf en Houten jaloezieën met gladde lamellen zijn van hoge kwaliteit. In onze webshop kunt u kiezen uit een uitgebreide collectie houten jaloezieën op maat. Wij helpen u graag met ramen opmeten en advies over onze produkten. Ook beschikken wij over een eigen montageteam die uw jaloezieën vakkundig kunnen monteren. Neem gerust contact met ons op voor uitgebreide informatie over onze jaloezieën. 

Wij rekenen een voordelige prijs voor absolute topkwaliteit. Bekijk onze collectie in de webwinkel! 

jaloezieen laten monteren houten jaloezieen op maat bamboe jaloezieen naturel jaloezieen in de keuken

Op zoek naar op maat gemaakte houten jaloezieën voor een tijdloze en elegante uitstraling in je interieur? Bij Maatstudio.nl vind je een uitgebreid assortiment aan houten jaloezieën die perfect passen bij jouw stijl en ramen. Met onze hoogwaardige materialen en vakmanschap zorgen wij voor jaloezieën die niet alleen functioneel zijn, maar ook een natuurlijke schoonheid aan elke kamer toevoegen.

Onze op maat gemaakte houten jaloezieën bieden de perfecte balans tussen privacy, lichtinval en stijl. Bovendien kun je de jaloezieën aanpassen aan de specifieke afmetingen van je ramen, waardoor een naadloze en perfecte pasvorm wordt gegarandeerd.

Het gebruiksgemak van onze houten jaloezieën is een belangrijk aspect waar we veel aandacht aan besteden. Met een eenvoudig bedieningssysteem kun je moeiteloos de lichtinval en privacy naar wens aanpassen. De lamellen zijn kantelbaar, waardoor je volledige controle hebt over de hoeveelheid licht die de ruimte binnenkomt. Daarnaast zorgen de houten lamellen voor een natuurlijke isolatie, waarmee je energie kunt besparen op verwarmings- en koelingskosten.

Bij Maatstudio.nl streven we naar uitmuntendheid in klantenservice. Onze ervaren adviseurs staan klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de perfecte houten jaloezieën op maat en om al je vragen te beantwoorden. We begrijpen dat het vinden van de juiste raamdecoratie een belangrijke beslissing is, daarom bieden we een uitstekende after-sales service om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met je aankoop, zelfs na de installatie.

Als je op zoek bent naar op maat gemaakte houten jaloezieën die zowel esthetisch als functioneel zijn, dan ben je bij Maatstudio.nl aan het juiste adres. Ontdek ons assortiment en transformeer je ramen tot een blikvanger in je interieur. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen bij het creëren van een tijdloze en stijlvolle uitstraling met onze op maat gemaakte houten jaloezieën.

Basswood houten jaloezieën met gladde lamellen

Onze houten jaloezieën zijn gemaakt van basswood, ook wel lindehout genoemd. Deze Europese houtsoort is bijzonder sterk en de lamellen zijn licht van gewicht. De subtiele tekening van de houtnerf in de lamellen maakt deze jaloezieën tot de meest gekozen houtsoort. Deze jaloezieën worden afgelakt met een UV-bestendige satijnglans, zo wordt de rijke uitstraling van het basswood benadrukt en voorkomt u hinderlijke reflectie. De lamellen zijn 3mm dik en hebben bij een lamelbreedte van 50mm de uitstraling van houten shutters. De lamelbreedte is verkrijgbaar in: 25mm, 35mm, 50mm, 63mm.  

Keuze uit jaloezieën met ladderkoord of ladderband, bepaal zelf de bedieningszijden, jaloezieën met of zonder zijgeleiding en kies de gewenste kleur. Zwarte jaloezieën zijn nu het meest populair en passend in een modern of industrieel interieur. Opkomend zijn de kleuren Smoke Grey en natuurlijke houtkleuren. Witte jaloezieën passen mooi in een modern Scandinavisch interieur. Houten jaloezieën passen dus in elk interieur!

Enkele kleuren basswood jaloezieën

klei jaloezieen lichtgrijszandkleur jaloezieenwitte houten jaloezieensmoke-grey-jaloeziewenge jaloezieenzwarte houten jaloezieen

Bamboe jaloezieën met natuurlijke nerf

Bamboe jaloezieën zijn er in mooie warme kleuren zoals: beuken, taupe, licht eiken, smoke grey, maple, kastanje en wenge. Het natuurlijke karakter wordt benadrukt door de matte afwerking, waardoor de langgerekte nerf goed tot haar recht komt en een mooi diffuus licht ontstaat. De lamellen worden met uv-bestendige matte lak afgewerkt, waardoor de kans op verkleuring gering is. Bamboe is stijf, hard en zeer licht van gewicht en de lamellen zijn iets dunner dan van basswood jaloezieën. De lamelbreedte is verkrijgbaar in; 35mm, 50mm en 63mm. Bij bamboe jaloezieën wordt vaak gekozen voor ladderkoord in plaats van ladderband. Dit past mooi bij de dunne lamellen. Bestel de gratis kleurstalen

Enkele kleuren bamboe jaloezieën

bamboe jaloezieen smoke greybeuken bamboe jaloezieenwenge bamboe jaloezieenbamboe jaloezieen licht eikenzwarte jaloezieen bamboemaple bamboe jaloezie

Zijn bamboe houten jaloezieën duurzaam?

Hoewel bamboe formeel geen hout is maar een gras, staat bamboe bekend als een zeer duurzaam en sterk materiaal. De bamboe stammen groeien snel op plaatsen waar andere gewassen lastig groeien. Ieder jaar ontstaan er nieuwe bamboe stammen uit de wortel en een nieuwe stam groeit binnen 5 jaar uit tot een volwassen bamboe stam die gebruikt kan worden als hout. Duurzaam betekent bij bamboe hout dat het zowel milieuvriendelijk is als dat het een lange levensduur heeft.

Kenmerken houten jaloezieën

Horizontale houten jaloezieën zijn jaloezieën met lamellen van massief hout, die met koorden of banden aan een stalen bovenbak hangen.
Door de lamellen te draaien kunt u de lichtinval en het zicht zelf bepalen. Bovendien kunnen de jaloezieën geheel of gedeeltelijk worden opgehaald.
We leveren de jaloezieën standaard met bijpassende houten sierlijst en eenvoudig te monteren steunen. Door alleen hoogwaardige onderdelen te
gebruiken in onze ISO gecertificeerde productie waarborgen we de hoge kwaliteit die zich kan meten met de grote merken. 

Bovenbak jaloezieën

De bovenbak en onderlat van de jaloezie worden in dezelfde kleurtoon uitgevoerd als uw kleurkeuze. Dit noemt men kleurgecoördineerd
Afmetingen bovenbak vóór montage
- 25mm lamelbreedte: bovenbak hxd 25x25mm, onderlat hxb 15x25mm
- 35mm lamelbreedte: bovenbak hxd 42x42mm, onderlat hxb 15x35mm 
- 50mm lamelbreedte: bovenbak hxd 51x57mm, onderlat hxd 15x50mm.
- 63mm lamelbreedte: bovenbak hxd 51x57mm, onderlat hxd 15x63mm.

Let op: de productdiepte wijkt af van bovenstaande waarden NA montage! Zie technische details op onze bestelpagina's.

Afwerking jaloezieën

Wij leveren uw jaloezie standaard met een rechte sierlijst. De jaloezie zelf heeft een beetje ruimte nodig om klemmen te voorkomen. De rechte sierlijst wordt iets breder dan de jaloezie gemaakt om de totale breedte mooi af te dekken. Ingeval van een "op de dag" montage is het mogelijk het sierprofiel aan de zijden fraai af te laten werken, dit heet "sierlijst met zijden". Bij ons worden de zijden van de lamellen in dezelfde kleur als de jaloezieën gekleurd! 

Pakketdikte jaloezieën

De pakketdikte is de dikte van het bovenprofiel inclusief de lamellen en de onderlat in opgetrokken toestand. De waarden worden bij benadering aangegeven na het ingeven van de maat op onze site en dienen als indicatief te worden beschouwd. 

Opties maatwerk jaloezieën

De jaloezieën zijn uit te rusten met ladderkoorden maar ook met fraaie ladderbanden in 3 breedtes (afhankelijk van het gekozen type): 10, 25 en 38mm. Monteert u de houten jaloezieën op draai kiepramen? Kies dan voor zijgeleiding voor kantelramen. De breedte van de lamellen bepaalt u zelf. Kies bijvoorbeeld voor smalle lamellen van 16mm, 25mm of 35mm of kies juist voor bredere, robuuste lamellen van 50mm. 

Tot welke afmeting kan een houten jaloezie?

Maatstudio kan zeer grote houten jaloezieën leveren. Deze grotere maten zijn te bestellen, tot wel 3,60 meter breed. Let wel op: hoe groter de jaloezie, des te zwaarder en hoe meer kans op minder goed sluiten van de lamellen en eerdere slijtage aan koorden en mechanieken. Hele grote jaloezieën kunnen ook te zwaar worden waardoor de bediening van het systeem minder makkelijk gaat.

Reinigen jaloezieën

Schoonmaken van jaloezieën beter niet met een vochtige doek. Gebruik een plumeau of swifferdoekje voor stof. Droog vocht en spatten direct na.
Let op: De lamellen zijn breukgevoelig, met name bij de sleufgaten.

Jaloezieën monteren

Jaloezieën zelf ophangen is niet zo moeilijk, ook niet met weinig kluservaring. Op onze website hebben wij een montagehandleiding staan,
waar eenvoudig wordt uitgelegd hoe te monteren. Mocht u er niet uitkomen kunnen wij u telefonisch helpen of u vraagt een montageservice aan.

Merken jaloezieën

Jaloezieën worden in de volksmond vaak Luxaflex genoemd. Dit is echter geen soortnaam voor jaloezieën, maar slechts een merknaam. Aangezien Luxaflex de eerste fabrikant was die horizontale aluminium jaloezieën op de markt bracht, is het niet gek dat men spreekt over luxaflexen. Inmiddels zijn er veel andere merken die een gelijkwaardige kwaliteit leveren in jaloezieën en andere raamdecoratie. Bij MAATSTUDIO.nl bieden wij u onze collectie aan van hoge kwaliteit! Onze jaloezieën zijn van Europees fabrikaat en voldoen aan de strengste eisen, doordat wij gebruik maken van hoogwaardige materialen. Hierdoor is de kwaliteit van onze jaloezieen gelijkwaardig aan de grote merken en daar zijn wij natuurlijk trots op!

Neem contact met ons op, wij helpen u graag! 
Team Maatstudio