Totaal 3768 onafhankelijke reviews. Bekijk wat klanten over ons zeggen!reviews maatstudio  9.6/10

reviews maatstudio

Welke producten zijn geschikt voor montage op draai-kiepramen?

MAATSTUDIO biedt u diverse raamdecoratie-producten die geschikt zijn voor montage op draai-kiepramen. 

Eigenschappen van een draai-kiepraam

De eigenschap van een draai-kiepraam is dat deze in gesloten stand verticaal staat. Deze ramen worden vooral gebruikt voor (veelvuldig) ventileren in de kiepstand waardoor het raam schuin naar voren helt, en (meestal veel minder vaak) draaiend geopend.
kantelraam draai kiepraam jaloezieen

Let op: Een draai-kiepraam (of kantel-kiepraam) is niet hetzelfde als een dakraam of een klapraam. Onderstaande mogelijkheden zijn dus alleen geschikt voor een draai-kiepraam of een deur.

Aan welke eigenschappen moet de raamdecoratie voldoen?

Het meest wenselijk is dat een raamdecoratie kan worden gespannen op het kozijn. Zo blijft het product zowel op een verticaal als in schuine stand strak op het kozijn gespannen.

Welke producten kunnen gespannen worden met spankoorden?

1. Houten Jaloezieen op draai kiepraam

Zowel 25, 35 als 50mm jaloezieen kunnen worden voorzien van spangeleiding: metalen koorden die van boven naar beneden aan de zijkant door de lamellen lopen en onderaan moeten worden vastgezet. Stndaard worden de spangeleidervoetjes onder op het kozijn geschroefd, maar er zijn ook klemsteunen beschikbaar voor montage zonder schroeven. Vraag advies als u twijfelt of deze spangeleiders ook voor uw situatie kunnen worden toegepast.

zijgeleiding jaloezieen

2. Aluminium Jaloezieen op draai kiepraam

Spangeleiding voor aluminium jaloezieen is mogelijk voor 25mm, 35mm en 50mm lamelbreedte. Op een deur of raam zijn smalle lamellen 25mm het meest praktisch. Spangeleiding wordt standaard vastgeschroefd op het kozijn, maar er zijn ook klemsteunen of kies voor een aluminium shutter in frame met magneetbandmontage. Vraag advies als u twijfelt of deze spangeleiders of magneetbandmontage ook voor uw situatie kunnen worden toegepast.

Jaloezie met spangeleiding Aluminium shutters
aluminium jaloezie met klemmen aluminium shutters

3. Plissegordijnen op draai kiepraam

Voor de meeste types is een spangeleider mogelijk. Bestel hier plisse met spangeleiding. Spangeleiding wordt standaard vastgeschroefd op het kozijn, maar er zijn ook klemsteunen of plissés met magneetbandmontage. Vraag advies als u twijfelt of deze spangeleiders of magneetbandmontage ook voor uw situatie kunnen worden toegepast.                                  

Plisse met spangeleiding  Plisse in frame met magneetband
jaloezie met klemmen clickfit kantel kiepraam

4. Kunststof Jaloezieën op draai kiepraam

Spangeleiding is mogelijk op 35 en 50mm lamelbreedte. Bestel hier pvc jaloezie met spangeleiding. Vraag advies als u twijfelt of deze spangeleiders of magneetbandmontage ook voor uw situatie kunnen worden toegepast. 

5. Vouwgordijnen op draai kiepraam

Ook voor vouwgordijnen is spangeleiding mogelijk. Bestel hier vouwgordijn met spangeleiding. 

6. Rolgordijnen op draai kiepraam

Voor rolgordijnen standaard, montageprofiel en cassette is een spangeleiding mogelijk. Bestel hier rolgordijn met spangeleiding. 

rolgordijn met zijgeleiding