Totaal 3768 onafhankelijke reviews. Bekijk wat klanten over ons zeggen!reviews maatstudio  9.6/10

reviews maatstudio

Betrouwbare webshop zonwering en raamdecoratie

Betrouwbare webshop zonwering en raamdecoratie

Welke raambekleding en zonwering webshop?

STAP # 1: ORIENTATIE

Bepaal eerst of je raamdecoratie via een winkel wil kopen of via een online aanbieder.

Winkels hebben vaak een uitgebreid aanbod, een inmeetservice en montage-service. Hoewel deze services vaak onderdeel zijn van de prijzen, moet je er rekening mee houden dat je in vrijwel alle gevallen duurder uit bent dan bij een online shop voor raambekleding.

Ken je iemand met een goede ervaring bij een online winkel voor raambekleding? Neem deze dan op in je voorkeurslijst. Heb je nog geen referentie en ga je via Google zoeken, beperk je dan tot 3-4 aansprekende websites en selecteer er 1 of maximaal 2 om mee verder te gaan.

Waar dien je op te letten:

  1. Heeft de webshop meerdere producten of maar 1 product? Een online aanbieder van slechts 1 product kan als nadeel hebben dat als bijvoorbeeld houten jaloezieën niet kunnen, je geen alternatief meer tot je beschikking hebt.
  2. Is er een meetservice en montageservice beschikbaar? Meestal kun je zelf prima inmeten, maar hoe fijn is het als de online winkel alle risico’s overnemen? En een meetservice en montageservice geeft je ook meer het idee dat je met een specialist te maken hebt.
  3. Kijk of de website er goed uit ziet. Kun je alle producten en kenmerken eenvoudig vinden? Is er goede uitleg over de producten? Zou je ook zelf kunnen meten op basis van alle informatie?
  4. Kijk of er levertijden worden weergegeven. Productietijden langer dan 3 weken zijn niet wenselijk en ook niet nodig. Als het langer duurt komt het product waarschijnlijk van buiten Europa.
  5. Prijsniveau: reken een keer een product uit. Bedenk dat de aller-allerlaagste prijs niet dezelfde kwaliteit hoeft te zijn als de aller- allerduurste die je kunt vinden. Zoals met meerdere producten zijn er diverse kwaliteiten op de markt. Hier geldt vaak: je krijgt wat je betaalt.
  6. Bekijk ook of de webshop werkt met meerdere merken en leveranciers. Als je kiest voor kwaliteit dan wil je wel weten met welke merken de webshop werkt.
  7. Lees ook eens de reviews van andere klanten, zo krijg je een duidelijk beeld van de winkel en of de webshop servicegericht is.

    TIP: vaak is het aanbod van online shops van raamdecoratie veel groter dan ze laten zien. Vraag gewoon naar de mogelijkheden!

STAP # 2: CONTACT

In deze fase ga je contact leggen. Neem contact op per telefoon, mail of via social media. Wordt er tijdig gereageerd op je berichten? Krijg je een kundig persoon aan de lijn? Worden er vragen gesteld over de raampartijen? Of word je teruggebeld door een specialist? Je krijgt hier een gevoel welke aanbieder het best bij je past. 
TIP: een meetservice is meestal een populaire service. Houd er rekening mee dat goede bedrijven het druk kunnen hebben en niet meteen kunnen meten of op een tijdsstip dat het jou uitkomt. Houd met extra tijd rekening in je planning als je meer service wil. 

STAP # 3: DEFINITIEVE KEUZE

Het komt nu aan op de details. Controleer of de online shop in raambekleding is aangesloten bij en keurmerk. Kijk of er ervaringen kunnen worden gedeeld na aankoop. Een goede online shops zal altijd beiden hebben.

Als het goed is heb je je goed georienteerd en kun je nu specialist in raamdecoratie kiezen waar je mee verder wil. Bepaal of je zelf inmeet (evt met ondersteuning) of dat je laat meten. Neem je ervaring over deze service mee in je definitieve beslissing.

TIP: benader websites, waar een bezoeker zonder aankopen zijn mening mag geven over producten, met enig voorbehoud. Alleen websites waarbij je alleen iets kunt beoordelen na aankoop hebben een waterdicht systeem waardoor je als consument kunt vertrouwen op de meningen van andere klanten.

STAP # 4: MATEN EN PRIJZEN

Je hebt zelf de maten bepaald of laten meten en offerte laten opmaken. De afmetingen en prijzen zijn bekend en het is nu tijd om knopen door te hakken. 

TIP: bij de meeste aanbieders die een meetservice hebben krijg je in de offerte de juiste maten, maar soms krijg je ook “bijna’-maten. Ben uiterst voorzichtig met het overstappen naar een andere aanbieder die net iets goedkoper is.

STAP # 5: BESTELLEN MAAR!

Het is nu tijd om met een gerust hart je raambekleding op maat te bestellen en (laten) monteren. Wist je trouwens dat raamdecoratie in de top 3 staat van producten die je huis het meest doen veranderen?