Houten jaloezieën

Houten jaloezieen van Europese hoge kwaliteit met  25% korting direct verrekend in uw winkelmand!

 • Houten jaloezieën Basswood

  houten jaloezieen wit
  Vanaf € 49,50

  Basswood houten jaloezieën op maat

  De meest gekozen houtsoort is Basswood, oftewel lindehout jaloezieën. Deze raamdecoratie is verkrijgbaar in vele houtkleuren of in de trendkleuren wit en zwart en antraciet. De 50mm lamellen jaloezie is het meest populair. Onze jaloezieën zijn van hoge kwaliteit en een aanwinst voor elk interieur. 

  Op onze website vindt u alle benodigde informatie en stelt u gemakkelijk uw houten jaloezie samen, perfect door ons op maat gemaakt.

  + Lamelbreedtes: 25, 50, 63mm
  + Kleuropties: bijna 20 kleuren beschikbaar 
  + Maatopties: tot 270cm breed

  Wij voeren binnenzonweringsproducten altijd kindveilig uit volgens de Europese Child Safety normen voor raamdecoratie.

 • Houten jaloezieën Bamboe

  houten jaloezieen
  Vanaf € 47,50

  Bamboe houten jaloezieën op maat

  De oersterke bamboe lamellen geven uw interieur een moderne en warme uitstraling. Deze jaloezieën zijn verkrijgbaar in een matte afwerking met een zichtbare houtnerf. Bamboe is een licht materiaal met een natuurlijke uitstraling. Bestel bamboe jaloezieën voordelig op maat in onze webshop.

  Enkele kleuren NU verkrijgbaar: jaloezieen tot 300cm breedVraag naar de mogelijkheden! De dunne lamellen van bamboe geven een rustige uitstraling.

  + Lamelbreedtes: 50 en 63mm
  + Kleuropties: 12 kleuren
  + Maatopties: tot 237cm breed

  Wij voeren binnenzonweringsproducten altijd kindveilig uit volgens de Europese Child Safety normen voor raamdecoratie.

MAATSTUDIO.nl is dé jaloezieën specialist

Onze jaloezieën in bamboe en basswood (lindenhout) zijn van hoge kwaliteit en worden met zorg voor u op maat gefabriceerd. De houten jaloezie is door zijn veelzijdigheid een populair product en toepasbaar in alle interieurs. In onze webshop houten jaloezieen kunt u kiezen voor een uitgebreide collectie houten jaloezieën op maat. Wij kunnen u helpen met ramen opmeten, adviseren en uiteraard kunnen onze ervaren monteurs de jaloezieën monteren. Mocht u graag uitgebreide informatie ontvangen over onze jaloezieën, neem dan gerust contact op. Wij helpen u graag!

Inspiratie jaloezieën

jaloezieen erker   jaloezieen   jaloezieen   merk jaloezieen   houten jaloezieen

jaloezieen   witte jaloezieen   jaloezieen   houten jaloezieen   zwarte jaloezieen

Jaloezieën zijn dé trend! bestel basswood of bamboe jaloezieën voordelig online!

Extra informatie over houten jaloezieën

De veelzijdige houten jaloezieën op maat voeren we in verschillende houtsoorten, elk met eigen karakter: 

Basswood jaloezieën

Breng sfeer in huis met houten jaloezieën gemaakt van Basswood. De jaloezieën uit de huiscollectie voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en kennen uitgebreide keuzemogelijkheden. Kies uit jaloezieen met ladderkoord of met ladderbanden, bepaal zelf de bedieningszijden van de jaloezieen, jaloezieen met of zonder zijgeleiding en bepaal natuurlijk zelf de gewenste kleur. Denk hierbij aan de veelgekozen kleur wit of antraciet jaloezieen. Opkomend is de kleur klei of grijze jaloezieën. Toch zal wit altijd een populaire kleur blijven, vooral nu in de populaire stijl: een scandinavisch interieur. De trend in een industrieel interieur zijn donkere jaloezieen, vaak in de kleur antraciet of zwarte jaloezieen. Houten jaloezieën zijn geschikt voor zowel klassieke als moderne interieurs. Basswood is er in veel kleuren, zowel natuurlijke kleuren als gelakte kleuren. De rustige tekening van de houtnerf in de lamellen maakt Basswood jaloezieen tot één van de meest gekozen houttypes. De basswood jaloezieën worden glad afgelakt met een UV-bestendige satijnglanslak, zo wordt de rijke uitstraling van het Basswood benadrukt en voorkomt u hinderlijke reflectie. De lamellen zijn ongeveer 3mm dik en wanneer u hierbij kiest voor brede jaloezieen met ladderband, geeft dit de uitstraling van shutters, het zogenaamde 'shutter-effect'. De lamelbreedtes van basswood, lindehout jaloezieën zijn basswood lamellen: 25mm, 50mm, 63mm. Basswood of ook wel Lindehout is een Europese houtsoort, bijzonder sterk en desondanks zijn de lamellen licht van gewicht. Wij rekenen een lage webshopprijs voor absolute topkwaliteit. Bekijk de collectie basswood jaloezieen in onze webshop!   

Bamboe jaloezieën

Bamboe lamellen zijn er in mooie warme kleuren zoals: beuken, taupe, licht eiken, smoke grey, maple, kastanje en wenge. Het natuurlijke karakter wordt benadrukt door de matte afwerking, waardoor de langgerekte nerf goed tot haar recht komt en een mooi diffuus licht ontstaat. De houten lamellen van onze bamboe jaloezieën zijn verkrijgbaar in bamboe lamelbreedte 50mm en 63mm. De lamellen zijn dunner dan van de basswood jaloezieen. Bij bamboe jaloezieën wordt vaak gekozen voor bamboe jaloezieen met ladderkoord in plaats van ladderband. Dit past mooi bij de dunne lamellen. 

Enkele kleuren bamboe jaloezieën

bamboe jaloezieen bamboe jaloezieen bamboe jaloezieen bamboe jaloezieen witte jaloezieen

Bestel de gratis kleurstalen van bamboe jaloezieën 

Ecologisch verantwoorde jaloezieën

Bamboe is de snelst groeiende houtsoort ter wereld en om die reden een ecologisch verantwoorde keuze, zonder dat u de charme van echt hout hoeft te missen. De lamellen worden met uv-bestendige matte lak afgewerkt, waardoor de kans op verkleuring gering is. Bamboe is stijf, hard en zeer licht van gewicht. De lamellen zijn dan ook iets dunner dan de lamellen van Basswood jaloezieën.

 bamboe jaloezieen

Kenmerken houten jaloezieën

Jaloezieën, horizontale jaloezieën of horizontale lamellen zijn houten horizontale lamellen van elk ca 3mm massief hout, die met koorden of banden aan een stalen bovenbak hangen. Door de lamellen te draaien kunt u de lichtinval en het zicht naar buiten en binnen zelf bepalen. Bovendien kunnen de jaloezieën geheel of gedeeltelijk worden opgehaald. We leveren de houten lamellen standaard aan met bijpassende houten sierlijst en eenvoudig te monteren steunen. Ervaar zelf de sfeervolle en functionele gemakken van een houten jaloezie op maat. 
Door alleen hoogwaardige onderdelen te gebruiken in onze ISO gecertificeerde productie waarborgen we de hoge kwaliteit die zich kan meten met de grote merken. Niet voor niets geven we een garantie van maar liefst 2 jaar.

Bovenbak jaloezieen

De bovenbak en onderlat van de jaloezie worden in dezelfde kleurtoon uitgevoerd als uw kleurkeuze. Dit noemt men kleurgecoördineerd.
Afmetingen bovenbak vóór montage
- 25mm lamelbreedte: bovenbak hxd 25x25mm, onderlat hxb 15x25mm 
- 50mm lamelbreedte: bovenbak hxd 51x57mm, onderlat hxd 15x50mm.
- 63mm lamelbreedte: bovenbak hxd 51x57mm, onderlat hxd 15x63mm.

Let op: de productdiepte wijkt af van bovenstaande waarden NA de montage! Zie technische details op onze bestelpagina.

Mooie afwerking

Wij leveren uw jaloezie standaard met een rechte sierlijst. De jaloezie zelf heeft een beetje ruimte nodig om klemmen te voorkomen. 
De rechte sierlijst wordt iets breder dan de jaloezie gemaakt om de totaal beschikbare breedte mooi af te dekken. 
Ingeval van een "op de dag" montage is het mogelijk het sierprofiel aan de zijden fraai af te laten werken, dit heet "sierlijst met zijden". 

Bij Maatstudio worden de zijden van de lamellen in dezelfde kleur als de jaloezieën gekleurd!

Pakketdikte

De pakketdikte is de dikte van het bovenprofiel inclusief de lamellen en de onderlat in opgetrokken toestand. De waarden worden bij benadering aangegeven na het ingeven van de maat op onze site en dienen als indicatief te worden beschouwd.

Kleuropties jaloezieën

De diverse houtsoorten van jaloezieen zijn er in elk veel kleuren, waardoor er altijd een kleur past bij uw wensen. Enkele kleuropties voor jaloezieen:
Wit, Parelwit, Off White, Beuken, Lichteiken, Donker Noten, Smoke Grey, Taupe, Kersen, Naturel, Grijs, Antraciet, Zwart. 

Opties maatwerk jaloezieën

De jaloezieën zijn uit te rusten met ladderkoorden maar ook met fraaie ladderbanden in 2 breedtes: 25 en 38mm. Monteert u de houten jaloezieen op draaikiepramen? Kies dan voor zijgeleiding voor kantelramen. De breedte van de lamellen bepaalt u zelf. Kies bijvoorbeeld voor smalle lamellen van 16mm, 25mm of 35mm of kies juist voor bredere, robuuste lamellen van 50mm of zelfs 70mm. 

Grotere maten jaloezieen

De grotere maten zijn wel degelijk te bestellen, tot wel 3 meter breed. Echter, door het hoge gewicht vervalt de garantie op doorhangen, remproblemen, ophalen/tuimelen en overmatige slijtage.

Toebehoren jaloezieën

Naast de jaloezie leveren we een fraaie houten sierlijst, schaarsteunen en houten koordknoppen. Er worden geen schroeven/pluggen toegeleverd, elke ondergrond is immers anders.

Reinigen jaloezieën

Schoonmaken van jaloezieën beter niet met een vochtige doek. Droog vocht en spatten direct na. Jaloezieen houdt u het best schoon met een antistatisch doek (bijvoorbeeld Swifferdoekjes). Let op: De lamellen zijn breukgevoelig, met name bij de sleufgaten.

Jaloezieen monteren

Jaloezieen zelf ophangen is niet zo moeilijk als je een beetje handig bent. Op onze website hebben wij een montagehandleiding staan, waar eenvoudig wordt uitgelegd hoe te monteren. Mocht u er niet uitkomen kunnen wij u telefonisch helpen of u vraagt een montageservice aan.

Merken jaloezieën

Jaloezieën worden in de volksmond vaak Luxaflex genoemd. Dit is echter geen soortnaam voor jaloezieën, maar slechts een merknaam. Aangezien Luxaflex de eerste fabrikant was die horizontale aluminium jaloezieën op de markt bracht en nog steeds marktleider is in Nederland op het gebied van binnenzonwering en raamdecoratie, is het niet gek dat men spreekt over luxaflexen. Inmiddels zijn er veel andere merken die een gelijkwaardige kwaliteit leveren in jaloezieën en andere raamdecoratie, zoals Verano, Bécé en Sunway, maar er zijn ook veel huismerken.

Kwaliteit! Geen bouwmarktprodukt

Bij MAATSTUDIO.nl bieden wij u onze huiscollectie aan van hoge kwaliteit! Onze jaloezieën voldoen aan alle producteisen, doordat wij gebruik maken van hoogwaardige materialen. Hierdoor is de kwaliteit van onze jaloezieen gelijkwaardig aan de grote merken en daar zijn wij natuurlijk trots op!