Totaal 3768 onafhankelijke reviews. Bekijk wat klanten over ons zeggen!reviews maatstudio  9.6/10

reviews maatstudio

Informatie over plisségordijnen

Kosten plisségordijn

Wat kosten plisségordijnen? Vind jij plisségordijnen wel wat? Dan wil je vast weten waar een plisségordijnen aanbieding is: waar zijn plisségordijnen goedkoop, waar worden plisségordijnen goedkoop op maat gemaakt?

Plisségordijnen komen er in vele soorten: 

De mogelijkheden zijn enorm. Vergeleken met alle andere raamdecoraties bevinden de prijzen voor plisségordijnen op maat zich op middenniveau. Er zijn goedkopere maar ook duurdere oplossingen voor raamdecoratie op maat. Onderstaand enkele richtprijzen:

Raamtype Breedte x hoogte in cm Prijs
Deurformaat 90 x 220 € 150,00
keukenraam 220 x 145    € 150,00
Voorraam groot   260 x 180 € 285,00
Slaapkamer 80 x 120 € 140,00

Bereken eenvoudig de prijzen plisségordijnen op maat voor jouw ramen in onze webshop.

Plissegordijnen welke stof

Is plissé gemaakt van stof? Ja, plisségordijnen worden gemaakt van geplisseerde polyester stof. Alle stof voor plisségordijnen die wij gebruiken is geschikt zijn voor vochtige ruimtes.

Plissegordijnen dubbellaags ofwel honingraat

 • Plisségordijnen dubbellaags of honingraat (of plisségordijnen dubbel) zijn plissés met semi transparante stof: je kunt niet door de stof heen kijken maar er komt wel licht doorheen. Ideaal voor woonkamers, keukens, badkamers. Dus plisségordijnen zonwerend én plisségordijnen met privacy. We voeren deze stof als plisségordijnen beide kanten gekleurd of met de buitenzijde wit.
 • Plisségordijnen honingraat kunnen als “plisségordijn verduisterend” worden besteld: je kunt niet door de stof heen kijken, er komt geen licht door de stof. Ideaal voor slaapkamers. Bij deze stof is de buitenzijde in vrijwel alle gevallen wit. Let op: bij alle uitvoeringen kunnen er nog wel lichtkieren rondom zijn.
  Momenteel zijn plisségordijnen grijs, plisségordijnen antraciet en plisségordijnen zwart de trend.

Is plissé goede zonwering?

Zowel een plisségordijn met lichtdoorlatende stof als een plisségordijn met verduisterende stof hebben een zonwerende functie. Een verduisterende stof zal meer licht en warmte tegenhouden. Plisségordijnen met aluminium coating weerkaatsen zonlicht. Plisségordijnen in “dag en nacht” uitvoering hebben zowel een lichtdoorlatende als een verduisterende stof. Vraag er naar bij de servicedesk van Maatstudio.nl.

Welke soorten plissegordijnen zijn er?

Welke plisségordijn heb je nodig? Heb je even? Voor veel ruimtes en raamtypes is er een geschikte plissé.

Stof: we beschreven eerder al de stoffen voor plissés: halftransparante of semitranspante plisségordijnen, verduisterende plisségordijnen. Dus vrijwel elke ruimte is geschikt.

Voor welke ruimte is een plisségordijn geschikt?

Welke plisségordijnen op maat moet ik kiezen?

Maatstudio levert plisségordijnen op maat voor diverse ruimtes: plissegordijnen geschikt voor badkamer, plissegordijnen geschikt voor keuken, plissegordijnen geschikt voor schuifpui, plissegordijnen geschikt voor slaapkamerRaamtype: voor welk raamtype hebben we een plissé?

 • Plisségordijn voor vast raam (standaard of TopDown-BottomUp).

 • Plisségordijn voor draaikiepraam met spangeleiding (standaard of TopwDown-Bottom-Up)

 • Plisségordijn voor kunststof draaikiepraam (met klemsteunen, standaard of TopDown-BottomUp)

 • Plisségordijn in frame voor kunststof draaikiepraam (met clips, TopDown-BottomUp)

 • Plisségordijn in frame voor kunststof draaikiepraam (met magneetmontage, Topdown-BottomUp)

 • Plisségordijnen met koordbediening kunnen groter dan plisségordijnen met handgreepbediening.

Voor kunststof draaikiepramen is er altijd een optie voor plissé, er zijn diverse types plisségordijnen zonder boren en schroeven (clips, plakken, klemsteunen, magneetmontage):

Plissegordijnen met plakstrip

Deze praktische plissegordijnen worden met een plakstrip op het raam geplakt en zijn geschikt voor elk type raamkozijn. De bediening is met een handgreep.

Plissegordijnen met magneetstrip (of Splendid Pliss)

Dit type plissé in frame wordt bevestigd op staalband met magneten. De staalband strips worden op het kozijn aangebracht en het frame wordt erop geklikt.

Plissegordijnen voor- en nadelen

We hebben al gezien dat plisségordijnen heel veel voordelen kennen; ze kunnen geleverd worden in diverse type stof, zijn geschikt voor vrijwel alle type ramen en kunnen ook schroefloos worden bevestigd. Kennen plisségordijnen ook nadelen of zijn er alleen maar voordelen? Onderstaand ons oordeel:

Voordelen Plisségordijnen                            

Nadelen plisségordijnen

Geschikt voor veel raamtypes                        Prijs: niet het goedkoopste product
Schroefloos te bevestigen                              Afmeting: niet geschikt voor grote afmetingen
Voor slaapkamers en woonvertrekken          Stof kwetsbaarder dan bijvoorbeeld rolgordijnen
Leverbaar in veel stoffen en kleuren  
Plissé in de dag te monteren  
Plissé op de dag te monteren  
Plissé koordbediening of handgreepbediening  
Plissé standaard of TopDown-BottomUp  
Energiebesparend door de stilstaande lucht tussen de stof  

Kunnen plisségordijnen ook elektrisch?

Zie je het al voor je: plisségordijnen met afstandbediening op en sluiten? Nou dat kan hoor, een plissé kan elektrisch kan ook met soepele iMove accumotoren. Elektrische plisségordijnen draadloos met handige multichannel zender.

Plisségordijnen met zijgeleiding

Een plisségordijnen met zijgeleiding (of spangeleiding) is bedoeld als plisségordijn op deuren, of plisségordijnen voor draaikiepramen, plissé draaikiepraam, plisségordijnen geleiders.

Wat doet een zijgeleiding? Een zijgeleiding is een spandraad die een plissé aan de onderzijde links en rechts op een raam of deur kan spannen. Met name geschikt voor plisségordijnen voor draaikiepramen, plisségordijnen voor kiepkantelkozijnen.

Meten plisségordijnen en monteren plisségordijnen

Wil je plisségordijnen op maat maken, neem dan een kijkje in de uitgebreide meethulp op de site of neem contact op met de helpdesk voor persoonlijk advies.

Het plisségordijnen ophangen is niet moeilijk. Een uitgebreide gebruikshandleiding plisségordijnen tref je aan op onze site met tips over montage plisségordijnen en onderhoud plisségordijnen. Plisségordijnen bevestigen kun je zelf of maak gebruik van de montageservice plisségordijnen van Maatstudio.nl.

Waar koop ik plisségordijnen?

Waar plisse kopen? Waar plisse gordijnen kopen? Wil je plisségordijnen bestellen, ga dan eerst plisségordijnen vergelijken. Het kopen van plisségordijnen online is eenvoudig maar we raden wel aan:

 • Vraag eerst kleurstalen plisségordijnen op
 • Vraag advies inmeten plisségordijnen
 • Meet in of maak gebruik van een meetservice plisségordijnen
 • Bekijk plisségordijnen reviews op de website van de aanbieder

Een plisségordijnen expert zal u alles kunnen vertellen over het juiste type plisségordijn voor uw raam. Neem gerust een kijkje in onze uitgebreide collectie