Totaal 3768 onafhankelijke reviews. Bekijk wat klanten over ons zeggen!reviews maatstudio  9.6/10

reviews maatstudio

Informatie over jaloezieën

Wat kosten houten jaloezieën?

Hoe duur houten jaloezieën zijn is te bepalen aan de hand van de afmetingen. De prijs voor maatwerk houten jaloezieën wordt in eerste instantie bepaald aan de hand van arbeid, materiaal en transport. Houten jaloezieën zijn online goedkoper dan in de winkel.

Een houten jaloezie kan al worden gekocht vanaf € 30,00 voor een klein formaat. Onderstaande tabel geeft een idee van indicatieve prijzen voor houten jaloezieën op maat:

Raamtype breedte x hoogte in cm prijs
Deurformaat 90 x 220 € 160,00
Keukenraam 220 x 145 € 270,00
Slaapkamer 80 x 120 € 100,00
Voorraam groot 260 x 210 € 440,00

Hoe kun je houten jaloezieën schoonmaken?

Houten luxaflexen kun je schoonmaken met een (antistatisch) swiffer-doekje. Maar waarmee houten jaloezieën schoonmaken? Vlekken kun je reinigen door eerste af te stoffen en daarna met een lichtvochtige doek de vlek te behandelen. Maak hiervoor een handwarm sopje met een milde allesreiniger. Gebruik een lichtvochtige doek en droog na het reinigen na met een schone, niet pluizende theedoek.

Hoe kun je ladderbanden schoonmaken?

Het schoonmaken van ladderbanden (stoffen brede banden) van jaloezieën doe je met een sponsje en een mild schoonmaakmiddel. Maak een sopje aan met enkele druppels allesreiniger en veeg de banden schoon. Droog na met een theedoek.

Hoe vaak moet je houten jaloezieën schoonmaken?

Het volstaat om houten jaloezieën 1 x per maand schoon te maken. Vermijd vooral het dagelijks schoonmaken met vochtige doekjes of het reinigen met agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de lak aantasten.

Hoe meet je houten jaloezieën?

Het meten van houten jaloezieën is voor de meeste situaties eenvoudiger dan je denkt. Bepaal eerst of de jaloezie ergens tussen hangt (in de dag) of ergens voor wordt gemonteerd (op de dag).

Bij een “in de dag” montage meet je de breedte op minimaal 3 plaatsen op. Noteer de smalste breedte (B1). Meet ook de hoogte op en noteer de hoogste hoogte (H1). We moeten de breedte corrigeren met 1cm om te voorkomen dat deze klem hangt tussen de zijden. De bestelmaten worden dan: (B1-1cm) x de H1. Zo simpel is het!

Ga je de jaloezie ergens vóór hangen, dan hebben we voor zowel de hoogte als de breedte overlap nodig. Bijvoorbeeld kun je de jaloezie aan het plafond monteren en deze meten tot op de vensterbank of de grond. Voor de breedte neem je dan enkele cm’s per zijde overlap.

Meetadvies nodig Kijk hier voor de meetinstructies of neem contact op met onze jaloezieën-specialisten.

Hoe kort je houten jaloezieën in?

Maatstudio.nl maakt alle jaloezieën op maat maar soms kan het nodig zijn de hoogte aan te passen van houten jaloezieën, bijvoorbeeld als er een nieuwe vensterbank is geplaatst:

Hieronder volgt de instructie om een lamel uit de jaloezie te halen. Knip vooralsnog geen koorden of ladderbanden af voordat je de juiste hoogtemaat hebt vastgesteld.
1. laat de jaloezie gemonteerd naar beneden hangen
2. haal de nagels (uitvoering stoffen ladderband) of stopper (uitvoering ladderkoord)  onder de bodemlijst los en trek het knoopje van het  trekkoord (in het gat) los
3. trek nu de trekkoorden naar boven tot vlak boven de lamel(len) die eruit moet(en).
4. schuif zijdelings het aantal gewenste lamellen eruit. 
5. schuif zijdelings ook de bodemlijst eruit en verplaats naar boven, naar de nieuwe positie
6. druk de koorden weer door de bodemlijst naar onder en knoop vast
7. vouw het band terug (uitvoering stoffen ladderband: er is nu overtollig band, dit knip je af als je zeker weet dat het overtollig is) of het koord (uitvoering ladderkoord: er is nu overtollig koord, dit knip je af als je zeker weet dat het overtollig is) en druk de nagels/stopper terug in de onderlijst.
8. Neem contact op met de servicedesk van Maatstudio

Hoe houten jaloezieën ophangen?

Het monteren van houten jaloezieën doe je met de meegeleverde steunen. Bij Maatstudio.nl gebruiken we vrijwel altijd schaarsteunen. Je kunt de houten jaloezie dan aan de wand monteren maar je kunt de jaloezie ook aan het plafond monteren.

Jaloezieen monteren op houten kozijnen

Monteer je houten jaloezieën in een houten kozijn of plafond, gebruik dan spaanplaatschroeven.

Jaloezieen monteren op betonnen muur of plafond

Monteer je jaloezieën in een betonnen muur of plafond, boor dan eerst gaten, doe er een plug in een schroef de steun vast.
Als de steunen gemonteerd zijn, kun je de jaloezie er inhaken en de steunen dichtscharen.

Houten jaloezieën monteren zonder boren, kan dat?

In sommige gevallen is het niet wenselijk een houten jaloezie te installeren met schroeven, bijvoorbeeld in geval van kunststof draaikiepramen. Kan een houten jaloezie zonder boren worden opgehangen? Zeker, in veel gevallen wel!

Jaloezieën zijn te monteren met klemsteunen op een kunststof draaikiepraam, zonder te boren dus. Betreft het een draai-kiepraam, kies dan voor jaloezieën met zijgeleiding. De zijgeleiding zorgt ervoor dat – ook wanneer je het raam open kiept – de jaloezieën netjes strak op het raam blijven hangen.

De montage van een houten jaloezie op een draaikiepraam gebeurt met spangeleiders; metalen spankoorden die het product op het raam spannen. Als je niet wilt of kan boren in een kunststof kozijn is een klemsteun vaak een goede oplossing. Deze klemsteunen plaats je boven en onder op het kunststof kozijn. Zo ontstaat de mogelijkheid om de normale steunen aan de klemsteunen te bevestigen, zonder boren! Vraag onze specialisten om houten jaloezieën zonder te boren! Neem hier een kijkje voor de montage-handleiding houten jaloezieën.

Waarom kiezen voor houten jaloezieën?

Houten jaloezieën en bamboe jaloezieën zijn tijdloos, zeer duurzaam en stijlvol. Houten jaloezieën geven een warmere sfeer dan bijvoorbeeld aluminium jaloezieën. De lamellen van houten jaloezieën zijn dikker dan bij aluminium lamellen en dat zorgt voor een stoer karakter aan je ramen én de betreffende ruimte. De natuurlijke uitstraling van houten jaloezieën passen in elk interieur en ze hebben ook  nog een isolerende werking.

Waar op letten bij houten jaloezieën?

Tip 1: vermijd standaard maten. Een houten jaloezie op maat vereist vakmanschap en ze zijn van hogere kwaliteit. Jaloezieën op maat kun je aanpassen in kleur, afmeting, en bedieniningszijden, ladderband of ladderkoord, kooflijst, etc.
Tip 2: ga voor de lamelbreedte die bij jouw raam past. Heb je een diepe nis en grote ramen? Kies dan voor 65mm jaloezieën.
Tip 3: Kies de kleur die écht bij je interieur past. Maatwerk jaloezieën zijn er in vele kleuren, zo maak je van je huis een thuis.
Tip 4: Ladderband of ladderkoord. Een ladderband geeft een jaloezie op maat extra kleur en afwerking. Maar wat dacht je van een afwijkende kleur band op een jaloezie?
Tip 5: De montage. Het installeren van houten jaloezieën is niet moeilijk. Hang bijvoorbeeld niet zomaar een houten jaloezie voor een naar binnen openslaande raam. Montage is mogelijk in de dag, op de dag, op wand, op plafond of op een draaikiepraam. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bespreek vooraf met onze specialisten wat er allemaal mogelijk is, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Waar houten jaloezieën kopen?

Waar houten jaloezieën kopen? Maatstudio.nl is dé jaloezieën-specialist met ruim ruim 20 jaar ervaring. We voeren lamelbreedtes 25mm, 35mm, 50mm, 65mm in diverse houtsoorten (basswood, lindehout, bamboe) tot wel 360cm breed, handbediend met koorden. Maar ook elektrische jaloezieën zijn mogelijk met moderne accumotoren, dus zonder draden! Houten lamellen in alle soorten en maten dus! Voor een goed advies en een hoge kwaliteit jaloezie moet je bij Maatstudio.nl zijn.

Welke kleur houten jaloezieën moet ik nemen?

Momenteel is zwart de meest populaire kleur voor houten jaloezieën op maat. Maar ook antraciet en wit veelgevraagde kleuren. Het is belangrijk om de kleuren van houten jaloezieën af te stemmen op de kleuren in je interieur. Vraag gratis kleurstalen houten jaloezieën op of neem contact op met de jaloezieën-experts van Maatstudio.nl

Welk merk houten jaloezieën moet ik kopen?

Hier kunnen we kort over zijn: een merk geeft een gevoel over de kwaliteit van houten jaloezieën, maar beslist niet alles. Vaak betaal je toch extra voor de naam. Maar er zijn heus ook aanbieders met een matige kwaliteit. Waar moet je wel op letten:
- keuze-mogelijkheden. Veel opties duiden op écht maatwerk jaloezieën, en daar is vakmanschap voor nodig.
- de aanwezigheid van beoordelingen. Lees eens een paar beoordelingen, daar kun je veel uit afleiden.
- snelheid van leveren. Duurt het wel heel erg lang? Dan komt het van ver.  
- neem contact op en stel vragen. Bereikbaarheid, kennis over jaloezieën en passie herken je direct.
Interesse in de jaloezieën van Maatstudio? 10-duizenden klanten gingen u al voor. Neem contact op met onze adviseurs.

Welke houten jaloezieën moet ik kopen?

Er zijn maar weinig houtsoorten geschikt voor jaloezieën. Lindehout (of basswood) is de meest bekende. Maar ook bamboe jaloezieën zijn sterk in opmars. De reden; zowel basswood jaloezieën als bamboe jaloezieën zijn sterk, licht van gewicht en super duurzaam. Vermijd houtsoorten waar je nog nooit van gehoord hebt, daar is een reden voor. Een houten jaloezie met brede lamellen heeft een stoere uitstraling en is geschikt grote ramen met diepe nissen. Voor kleinere ramen kies je eerder voor een jaloezie met smalle lamelbreedte.  Wil je weten welke houten jaloezie past bij jouw interieur? Neem contact op met onze jaloezieën adviseurs.

Houten witte jaloezieën of houten zwarte jaloezieën?

Een witte houten jaloezie is een klassieker, je interieur frist er enorm van op. Deze kleur kan eigenlijk altijd! Maar de zwarte houten jaloezie is momenteel ook zeer populair. De kleur zwart wordt als modern gezien en past dus goed in een modern of eigentijds interieur. Houdt er wel rekening mee dat een zwarte jaloezie in gesloten toestand een donker vlak oplevert. Welke kleur jaloezieën je moet kiezen is dus afhankelijk van je interieur én je smaak. Moeite met kiezen? Vraag kleurstalen op en neem contact op met Maatstudio.nl.

Brede houten jaloezieën

Door verbeterde technieken biedt Maatstudio.nl echt houten jaloezieën tot wel 360cm breed! Huh!? Gaat dat wel goed? Zeker, hoe breder de jaloezie, hoe meer ondersteuning. En als het echt te zwaar wordt neem je toch gewoon de elektrische houten jaloezieën van Maatstudio.nl, geheel draadloos! Neem gerust contact op met Maatstudio.nl voor de mogelijkheden.

Wat is beter: houten of aluminium jaloezieën?

Aluminium jaloezieën sluiten iets beter dan houten jaloezieën en daarom zullen ze meer licht wegnemen. De lamellen van een aluminium jaloezie zijn gebold en zijn veel dunner dan de houten jaloezieën. Een belangrijk verschil is ook het gewicht; een houten jaloezie is zwaarder dan een aluminium jaloezie. Daarnaast speelt ook de ruimte nog een rol; hout is minder geschikt in vochtige ruimtes zoals een badkamer.

Wat kosten aluminium jaloezieën?

Ook hier zijn de afmetingen bepalend voor de prijs. De prijs voor maatwerk aluminium jaloezieën worden bepaald door arbeid, materiaal en transport. Er is al een aluminium jaloezie vanaf € 23,00. Onderstaande tabel geeft een idee van indicatieve prijzen voor aluminium jaloezieen op maat:

Raamtype breedte x hoogte in cm prijs
Deurformaat  90 x 220 € 130,00
Keukenraam 220 x 145 € 200,00
Voorraam groot 260 x 210 € 280,00
Slaapkamer 80 x 120 € 95,00


Aluminium jaloezieën zijn online veel goedkoper dan in de winkel.