Houten jaloezieën

MAATSTUDIO.nl is dé jaloezieën specialist

Onze jaloezieën in bamboe en basswood (lindehout) zijn van hoge kwaliteit en worden met zorg voor u op maat gefabriceerd. De houten jaloezie is door zijn veelzijdigheid een populair product en toepasbaar in alle interieurs. In onze webshop houten jaloezieën kunt u kiezen voor een uitgebreide collectie houten jaloezieën op maat. Wij kunnen u helpen met ramen opmeten, adviseren en uiteraard kunnen onze ervaren monteurs de jaloezieën monteren. Mocht u graag uitgebreide informatie ontvangen over onze jaloezieën, neem dan gerust contact op. Wij helpen u graag!

Inspiratie jaloezieën

jaloezieen erker   jaloezieen   jaloezieen   merk jaloezieen   houten jaloezieen

jaloezieen   witte jaloezieen   jaloezieen   houten jaloezieen   zwarte jaloezieen

Jaloezieën zijn dé trend van nu! bestel ze hier voordelig online!

Extra informatie over houten jaloezieën

De veelzijdige houten jaloezieën op maat voeren we in verschillende houtsoorten, elk met eigen karakter: 

Basswood jaloezieën

Breng sfeer in huis met houten jaloezieën gemaakt van Basswood. De jaloezieën uit de huiscollectie voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en kennen uitgebreide keuzemogelijkheden. Kies uit jaloezieen met ladderkoord of met ladderbanden, bepaal zelf de bedieningszijden van de jaloezieen, jaloezieen met of zonder zijgeleiding en bepaal natuurlijk zelf de gewenste kleur. Denk hierbij aan de veelgekozen kleur wit of antraciet jaloezieen. Opkomend is de kleur klei of grijze jaloezieën. Toch zal wit altijd een populaire kleur blijven, vooral nu in de populaire stijl: een scandinavisch interieur. De trend in een industrieel interieur zijn donkere jaloezieen, vaak in de kleur antraciet of zwarte jaloezieen. Houten jaloezieën zijn geschikt voor zowel klassieke als moderne interieurs. Basswood is er in veel kleuren, zowel natuurlijke kleuren als gelakte kleuren. De rustige tekening van de houtnerf in de lamellen maakt Basswood jaloezieen tot één van de meest gekozen houttypes. De basswood jaloezieën worden glad afgelakt met een UV-bestendige satijnglanslak, zo wordt de rijke uitstraling van het Basswood benadrukt en voorkomt u hinderlijke reflectie. De lamellen zijn ongeveer 3mm dik en wanneer u hierbij kiest voor brede jaloezieen met ladderband, geeft dit de uitstraling van shutters, het zogenaamde 'shutter-effect'. De lamelbreedtes van basswood, lindehout jaloezieën zijn: 25mm, 50mm, 63mm. Basswood of ook wel Lindehout is een Europese houtsoort, bijzonder sterk en desondanks zijn de lamellen licht van gewicht. Wij rekenen een lage webshopprijs voor absolute topkwaliteit. Bekijk de collectie basswood jaloezieen in onze webshop en profiteer vandaag nog van 25% korting!   

Bamboe jaloezieën

Bamboe lamellen zijn er in mooie warme kleuren zoals: beuken, taupe, licht eiken, smoke grey, maple, kastanje en wenge. Het natuurlijke karakter wordt benadrukt door de matte afwerking, waardoor de langgerekte nerf goed tot haar recht komt en een mooi diffuus licht ontstaat. De houten lamellen van onze bamboe jaloezieën zijn verkrijgbaar in 50mm lamelbreedte of 63mm lamelbreedte. De lamellen zijn dunner dan van de basswood jaloezieen. Bij bamboe jaloezieën wordt vaak gekozen voor bamboe jaloezieën met ladderkoord in plaats van ladderband. Dit past mooi bij de dunne lamellen.

Enkele kleuren bamboe jaloezieën:bamboe jaloezieen  bamboe jaloezieen  bamboe jaloezieen  bamboe jaloezieen

 

Ecologisch verantwoorde jaloezieën

Bamboe is de snelst groeiende houtsoort ter wereld en om die reden een ecologisch verantwoorde keuze, zonder dat u de charme van echt hout hoeft te missen. De lamellen worden met uv-bestendige matte lak afgewerkt, waardoor de kans op verkleuring gering is. Bamboe is stijf, hard en zeer licht van gewicht. De lamellen zijn dan ook iets dunner dan de lamellen van Basswood jaloezieën.

 bamboe jaloezieen

Wat zijn houten jaloezieën?

Jaloezieën, horizontale jaloezieën of horizontale lamellen zijn houten horizontale lamellen van elk ca 3mm massief hout, die met koorden of banden aan een stalen bovenbak hangen. Door de lamellen te draaien kunt u de lichtinval en het zicht naar buiten en binnen zelf bepalen. Bovendien kunnen de jaloezieën geheel of gedeeltelijk worden opgehaald. We leveren de houten lamellen standaard aan met bijpassende houten sierlijst en eenvoudig te monteren steunen. Ervaar zelf de sfeervolle en functionele gemakken van een houten jaloezie op maat. 
Door alleen hoogwaardige onderdelen te gebruiken in onze ISO gecertificeerde productie waarborgen we de hoge kwaliteit die zich kan meten met de grote merken. Niet voor niets geven we een garantie van maar liefst 2 jaar.

Kleuropties jaloezieën

De diverse houtsoorten van jaloezieen zijn er in elk veel kleuren, waardoor er altijd een kleur past bij uw wensen. Enkele kleuropties voor jaloezieen:
Wit, Parelwit, Off White, Beuken, Lichteiken, Donker Noten, Smoke Grey, Taupe, Kersen, Naturel, Grijs, Antraciet, Zwart. 

Opties maatwerk jaloezieën

De jaloezieën zijn uit te rusten met ladderkoorden maar ook met fraaie ladderbanden in 2 breedtes: 25 en 38mm. Monteert u de houten jaloezieen op draaikiepramen? Kies dan voor zijgeleiding voor kantelramen. De breedte van de lamellen bepaalt u zelf. Kies bijvoorbeeld voor smalle lamellen van 16mm, 25mm of 35mm of kies juist voor bredere, robuuste lamellen van 50mm of zelfs 70mm.

Toebehoren jaloezieën

Naast de jaloezie leveren we een fraaie houten sierlijst, schaarsteunen en houten koordknoppen. Er worden geen schroeven/pluggen toegeleverd, elke ondergrond is immers anders.

Merken jaloezieën

Jaloezieën worden in de volksmond vaak Luxaflex genoemd. Dit is echter geen soortnaam voor jaloezieën, maar slechts een merknaam. Aangezien Luxaflex de eerste fabrikant was die horizontale aluminium jaloezieën op de markt bracht en nog steeds marktleider is in Nederland op het gebied van binnenzonwering en raamdecoratie, is het niet gek dat men spreekt over luxaflexen. Inmiddels zijn er veel andere merken die een gelijkwaardige kwaliteit leveren in jaloezieën en andere raamdecoratie, zoals Verano, Bécé en Sunway, maar er zijn ook veel huismerken.

Bij MAATSTUDIO.nl bieden wij u onze huiscollectie aan van hoge kwaliteit! Onze jaloezieën voldoen aan alle producteisen, de kwaliteit is gelijkwaardig aan de grote merken en daar zijn wij natuurlijk trots op!